Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu un sobor de peste 100 de preoți. Întâlnirea a avut loc în nordul țării, la invitația PS Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni.

Dodon se laudă că a donat 8.000 de manuale de religie pentru clasele I-VII-a care vor fi repartizate prin bibliotecile parohiale din Edineț, Dondușeni, Ocnița și Briceni astfel ca elevii din instituțiile de învățămînt să aibă posibilitatea să studieze Religia Creștin-Ortodoxă.

„Ortodoxia este piatra de temelie a statalităţii moldoveneşti. Anume Ortodoxia a format identitatea moldovenească, a influenţat formarea tabloului lumii şi a valorilor poporului moldovenesc. Ortodoxia reprezintă acea forţă care consolidează majoritatea etniilor din Moldova – moldoveni, ruşi, ucraineni, bulgari, găgăuzi, ș.a. – mărturisitori ai Ortodoxiei. Consolidarea oricărei societăţi, legătura armonioasă a trecutului, prezentului şi viitorului nostru sînt posibile doar pe un fundament moral-spiritual. În Moldova, unde 98 % din populaţie mărturisesc Ortodoxia, un astfel de fundament este credinţa Ortodoxă”, a menționat Președintele țării.