Primarul de Orhei, Ilan Șor, condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare, vrea să meargă la Bruxelles. Acesta a primit o invitație din partea unui grup de europarlamentari pentru a-și spune necazul. Totuși, s-ar putea ca judecătorii să nu accepte ieșirea lui Șor din țară.

Primarul de Orhei, Ilan Șor, este așteptat în Parlamentul European la începutul lunii iulie. În cadrul deplasării, edilul urmează să se plângă deputaților europeni de faptul ca în timpul procesului penal i-ar fi fost încălcate drepturile.

Despre aceasta a anunțat vicepreședintele partidului Șor, Marina Tauber în cadrul unei conferințe de presă. „Ca urmare a informaţiilor detaliate şi argumentelor veritabile prezentate de noi deputaților europeni, precum şi relatarea proiectelor promovate şi implementate de Ilan ŞOR, care reprezinta un interes pentru Europarlamentari, pe numele lui Ilan Șor a venit o invitație pentru a efectua în perioada 10 – 13 iulie curent, o vizită de lucru la Parlamentul European la Bruxelles, pentru a discuta problema sa, dar și activitățile promovate în calitate de lider politic, situația politică din țara noastră, precum și alte subiecte de colaborare europeană”, a precizat Tauber.

Avocații lui Șor vor depune un demers către instanţa de judecată, prin care vor cere permisiunea ca edilul de Orhei să se deplaseze la Parlamentul European în perioada 10 -13 iulie, curent.

Totuși, plecarea lui Șor la Bruxelles se află la discreția judecătorilor. În condițiile în care acesta se află sub control judiciar, primarul ar putea părăsi țara doar după ce se va expune instanța.

Acum două săptămâni, Ilan Șor a fost recunoscut vinovat de spălarea și delapidarea a 5 miliarde de lei din BEM. Deși a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare cu executare, Șor ar putea face pușcărie doar după ce se va expune și Curtea de Apel. În urma deciziei de condamnare, Ilan Șor ar fi suferit un atac de cord și s-a aflat în concediu de boală. Potrivit purtătorului său de cuvânt, astăzi acesta a revenit la conducerea primăriei Orhei.