Un băiat de 10 ani își petrece vacanța de vară în troleibuz. Lilian își însoțește tatăl, care este taxator de profesie. Băiatul nu se plânge și spune că, în felul acesta, învață cum să administreze banii. Totuși, el recunoaște că și-ar dori să vadă și marea, dar, cum acest lucru este imposibil, deocamdată, se mulțumește să admire peisaje frumoase prin geamul troleibuzului.

În fiecare dimineață, Lilian, un băiat de 10 ani, se trezește cu noaptea-n cap pentru ca la ora 6 să fie prezent la stația terminus a troleibuzului 10. De la începutul verii, acesta este locul unde băiatul își petrece vacanța „Mă trezesc dimineața și vin odată cu tatăl meu la ora 4-5”, spune băiatul.

Ca să nu se plictisească, Lilian îl ajută pe tatăl său și insistă ca anume el să împartă bilete călătorilor.
Oamenii care vin zi de zi mă recunosc și-mi spun: tu ești copilul cela care ai vândut biletul. Îmi zâmbesc și spun mulțumesc”, povestește băiatul.

Și băiatul recunoaște că, în asemenea condiții, nu e deloc ușor să lucrezi, dar asta nu îl face să cedeze.
Sunt mulți oameni în troleibuz și e foarte cald, dar eu îl ajut pe tatăl meu, abia trecem printre oameni”, a mai adăugat Lilian.

Pe lângă împărțitul biletelor, băiatul își ajută tatăl și la făcut curățenie în troleibuz. În viitor, însă, acesta nu se vede taxator. „Eu vreau să devin șofer, fiind că îmi place”, zice el.

Părinții lui Lilian lucrează în Chișinău din 2004. Tatăl băiatului spune că l-ar lăsa pe băiat acasă, dar nu are cu cine. I-a plăcut lucrul meu și a vrut să încerce și el. Eu îi arăt o cale dreaptă  să știe cum să muncească și să facă banii”, ne-a spus tatăl băiatului.

Lilian urmează să treacă în clasa a IV-a. Până acum a învățat la școala din satul bunicii sale, Micleușeni, dar părinții și-l doresc mai aproape și vor să-l înscrie la o școală din oraș. De cealaltă parte, reprezentanții direcției pentru protecția drepturilor copiilor susțin că părinții greșesc atunci când își iau copii la serviciu și le recomanda să apeleze la centre de zi pentru minori. Potrivit Rodicăi Terenovschi, șef interimar DMPC, părinții trebuie să găsească soluții și din imposibil să facă posibil pentru a nu încălca dreptul copilului la odihnă.