Elevii care au absolvit Colegiul de Ecologie din Chișinău au avut parte luni, 3 iulie, de o ceremonie de înmânare a diplomelor de absolvire. La eveniment au fost prezenți absolvenții instituției de învățământ, cadre didactice, părinți, reprezentanți ai societății civile, reprezentanți ai Inspecției Ecologice de Stat, Agenției Relații Funciare și Cadastru, Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale, Agenției de Stat „Moldsilva”, Centrului de Prognoză al Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Directorul Colegiului de Ecologie, Alexandru Mariț, a îndemnat elevii să mențină relații de prietenie cu profesorii colegiului și să revină aici ori de câte ori vor avea nevoie. „Voi sunteți viitorul nostru. Moldova are nevoie de specialiști buni și suntem siguri că veți fi capabili să vă încadrați în câmpul muncii. Vă îndemnăm să depuneți mari eforturi pentru a deveni cei mai buni specialiști în domeniul vostru de activitate și să duceți faima instituției de învățământ”.

Cei mai buni absolvenți ai Colegiului de Ecologie au fost apreciați cu diplome speciale. Astfel, zece elevi au primit diplome de excelență, care le-au fost înmânate de către viceministra Elena Cernei, iar zece elevi au primit diplome de merit.

„Pentru fiecare dintre noi se finalizează o etapă importantă din viața noastră. La colegiu am învățat, ne-am împrietenit, am devenit buni specialiști. Vom fi mereu recunoscători profesorilor pentru că au pus temelia viitorului nostru profesional”, a spus, în context, Ana-Maria Păunescu, absolventa specialității „Geodezie, topografie și cartografie”.

Colegiul de Ecologie este unica instituție de învățământ profesional tehnic din Republica Moldova care asigură formarea profesională a tehnicienilor din domeniul ecologiei. Anual instituția pregătește în jur de 200 de specialiști în domenii precum ecologia și protecția mediului ambiant; geodezie, topografie și cartografie; gospodărire și protecția apelor; meteorologie; servicii anti-incendiare; silvicultură și grădini publice; turism; piscicultură și acvacultură.

Din cei 165 de absolvenți ai promoției 2017, 12 sunt deja angajați în diferite instituții de profil din țară.