În punctul de trecere „Sculeni”, polițiștii de frontieră au depistat un cetățean al Republicii Moldova care deținea, camuflate în bagajul personal, o carte de identitate românească și un permis de conducere moldovenesc, ambele falsificate, în baza acestora urma să se legitimeze în Uniunea Europeană.

Tânărul are 26 de ani și este din satul Scoreni, raionul Strășeni. În timpul controlului, inspectorului de frontieră i-a părut suspect comportamentul tânărului care nu și-a putut justifica scopul plecării. În aceste condiții, polițiștii de frontieră au supus persoana, dar și bagajul acestuia, unei verificări suplimentare.

În timpul controlului, camuflate în haina sa, aranjată în bagajul de mână, s-au depistat o carte de identitate românească și un permis de conducere moldovenesc, ambele eliberate pe numele persoanei aflate în punctul de trecere și cu semne vădite de falsificare. La audierea acestuia, tânărul a recunoscut că documentele falsificate urma să le folosească în țara de destinație, Franța, la locul de muncă.

Documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză. Persoanei în cauză i-a fost permisă trecerea, iar cercetările sunt continuate de ofițerii de urmărire penală ai Poliției de Frontieră.