/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ CSM a decis: Domnica Manole este incompatibilă cu funcția de judecător

04 iulie 2017, ora 19:10

„Mi s-a comunicat de la SIS că au fost influențați ca să-mi dea cu orice preț un aviz negativ. Apreciez hotărârea CSM ca una total arbitrară, ca una total ilegală cu depășirea flagrantă a tuturor prevederilor legale”, menționează Domnica Manole.

Cu ochii în lacrimi, Domnica Manole spune că ceea ce i se întâmplă este o răfuială politică, iar decizia Consiliului de a o demite este una abuzivă și ilegala: „Este o răfuială politică cu mine pentru hotărârea din 14 aprilie. CSM a acționat doar la o comandă politică. Pentru dânșii contează foarte mult ca să se izbăvească de Domnica Manole”.

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii o contrazice și spune că decizia a fost luată după ce SIS a constatat că judecătoarea ar fi comis mai multe abateri.

„Dumneaei a încălcat restricțiile impuse față de judecători. Judecătorul nu are dreptul să comunice cu părțile până când hotărârea va deveni irevocabilă. În ședința CSM s-a constatat că dumneaei a avut și anterior și mai multe cazuri când dumneaei a comunicat cu părțile pe dosar în sensul dat”, susține Victor Micu, președintele CSM.

Avizul SIS-ului a fost examinat cu ușile închise, asta deși Domnica Manole a cerut ca ședința să fie publică. Magistrata a declarat că va ataca decizia de astăzi la Curtea Supremă. Dacă CSJ o va menține, decizia de a o demite pe judecătoare va fi luată de președintele Igor Dodon. Domnica Manole fost lipsită de imunitate la 31 mai 2016, iar pe numele ei a fost intentat un dosar penal. Asta după ce a emis o hotărâre prin care a obligat Comisia Electorală Centrală să organizeze referendumul republican de modificare a Constituției, la inițiativa Platformei Demnitate și Adevăr.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram