Doi cetățeni moldoveni, în stare de ebrietate avansată, s-au dat în spectacol la bordul unei aeronave, demonstrând un comportament inadecvat față de însoțitorii de bord, dar și de pasageri. Pentru aplanarea situației de conflict și calmarea spiritelor, a fost nevoie de intervenția polițiștilor de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău

Incidentul a avut loc în seara zilei de 3 iulie. În timpul îmbarcării la cursa „Chișinău-Istanbul”s-a iscat un conflict între echipajul aeronavei și doi pasageri, cetățeni ai R.Moldova. Ultimii, fiind în stare de ebrietate avansată, și-au permis să înjure însoțitorii de bord și să refuze îndeplinirea acțiunilor ce se impun pasagerilor în timpul zborului.

În acest sens, a fost solicitată intervenția angajaților Poliției de Frontieră pentru a scoate de la rută pasagerii buclucași. La fața locului, persoanele nu s-au conformat nici la solicitările polițiștilor de frontieră și în continuare se manifestau obraznic, violent și refuzau cu vehemență să părăsească benevol habitaclul aeronavei. Urmare, inspectorii de frontieră au fost nevoiți să intervină în forță întru evacuarea pasagerilor agresivi.

Din verificările adiționale s-a stabilit că buclucașii sunt rude – soră și frate, ambii domiciliați în regiunea transnistreană.

Persoanele au fost reținut pentru 72 de ore. Acestea sunt cercetate penal pentru huliganism, și riscă amendă în mărime de la 750 la 1350 u.c. sau închisoare de până la 5 ani.