Cursa aeriană Heraklion-Chișinău a durat aproape 32 de ore. Pasagerii au ajuns în sfârșit acasă noaptea trecută. Unii au recunoscut că le-a fost frică după câte au avut de îndurat. Totuși, oamenii se declară fericiți că au aterizat în condiții de siguranță.

Cei 170 de pasageri ai cursei operate de compania Fly One au aterizat pe Aeroportul Chișinău la bordul altei aeronave, deoarece oamenii au refuzat să urce în avionul defectat.

„Sigur că s-a speriat, dar, în general, în avion nu a fost panică, nimeni nu a strigat, nu s-a panicat. Lipsa de informație a deranjat”, a spus unul dintre pasagerii aeronavei.

Pasagerii pot solicita despăgubiri companiei de la 250 de euro, plus prejudicii morale și material, a îndemnat Autoritatea Aeronautică Civilă din Moldova. Un avocat s-a oferit să ofere consultații gratuite persoanelor care au avut de suferit în urma zborului Heraklion-Chisinau.

„Am auzit așa o opinie că rutele charter nu ar trebui să fie compensate, ceea ce eu consider că este injust si neechitabil reieșind din faptul că la fel dispun de anumite drepturi, iar dacă li s-au încălcat, ei trebuie să beneficieze de aceste compensații ca și pasagerii care zboară pe rute ordinare”, a spus, pentru Tv8, Vitalie Postolache, avocat.

Despre compania Fly One presa a scris că aparține soției actualului ministru al Justiției, Vladimir Cebotari. În urma presiunilor publice, ea a cedat acțiunile surorii acestuia, Mariana Tabuica.

„Proprietatea nu apaține Ministrului Justiției, deși a avut cândva prin familie sau prin prieteni o anumită intenție de a-și face o afacere. Lucrul acesta a fost discutat în detaliu în cadrul unei ședințe a Parlamentului, atunci când s-a dezbătut moțiunea simplă împotriva domnului ministru a justiției”, a spus Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Amintim că cei 170 de pasageri au rămas blocați acum două zile pe aeroportul din Heraklion, după ce avionul a fost să nevoit să revină de urgență pe aeroport după o oră de zbor.