TV8 a intrat în posesia unor imagini operative exclusive, în care Veaceslav Platon este surprins în momentul în care discuta cu 2 mascați de la Pantera. Acesta pare să le propună bani și alte obiecte de preț, precum mașini Bentley și Mercedes. Camera a fost instalata la pieptul unuia din angajații detașamentului Pantera.

Platon: Va fi o listă de prețuri, toate probleme și cât costă fiecare. Sunați, scrieți.
Mascat: Trebuie să ne lași lista.
Platon: Păi despre ce și vorbesc. Și nu este nicio problemă.

Platon: Conform planului meu, ați putea face câte cinci mii.
Mascat: Doar atât?
Platon: Asta doar în prima săptămână.

Potrivit materialelor din dosar, aceste imagini au fost realizate pe 22 decembrie 2016, când, aflându-se în biroul de aşteptare din incinta Judecătoriei Buiucani, Platon a avut discuţii cu doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera” care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanţele de judecată.

În cadrul discuţiilor, inculpatul le-a promis gardienilor apartamente în capitală, automobile sau câte 5.000 euro pentru a-i permite acţiuni interzise în cadrul întâlnirilor cu avocaţii, inclusiv prin facilitarea accesului la un telefon mobil.

Pentru corupere activă în proporţii mari norma penală prevede închisoare de la 6 la 12 ani cu amendă în mărime de la 6.000 la 8.000 unităţi convenţionale.

Veceaslav Platon a calificat aceste acuzații drept o făcătură.

Amintim că, acum două luni, omul de afaceri a fost condamnat pentru escrocherie şi spălare de bani la 18 ani de închisoare.