/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Un copil din Marea Britanie luptă cu viața. Trump și Papa Francisc i-au venit în ajutor

missing
04 iulie 2017, ora 16:11

Charlie Gard, în vârstă de 10 luni, s-a născut cu o boală genetică extrem de rară, care i-a afectat creierul. Povestea lui a făcut înconjurul lumii, iar milioane de oameni i-au sărit în ajutor. Datorită donațiilor, familia copilului a reușit să adune peste 1,4 milioane de euro.

Între timp, o clinică din SUA s-a oferit să îl trateze gratuit pe micuț. Părinții însă au primit refuz din partea Curții Europene, pe motiv că tratamentul este unul experimental și nu îl va ajuta pe copil. De partea cealaltă, micuțul Charlie mai are de trăit până vineri, spun medicii britanici. În prezent, copilul este internat la un spital londonez, iar doctorii nu permit părinților nici măcar să-l ia acasă.

„Vrem să-i facem baie acasă, sa-l punem în patul în care nu a dormit niciodată, dar ni se refuză. Noi ştim că fiul nostru va muri, dar nu ni se zice niciun cuvânt despre cum se va întâmpla asta”, spune tatăl copilului.

Povestea tristă a lui Charlie a scos oameni în stradă, care au cerut ca băiatul să fie lăsat să plece în SUA pentru tratament. Între timp, cazul a ajuns și în atenția lui Donald Trump, care a afirmat că va interveni la Curtea Europeană de Justiție. Si Papa Francisc s-a implicat în salvarea micutului. Acesta a declarat ca „părinților trebuie sa le fie permis sa faca tot ce le stă în putință pentru a-și salva fiul”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram