Nouă autospeciale din Austria vor interveni pentru lichidarea situațiilor de risc în mai multe raioane din țară. Mașinile au fost donate astăzi, 5 mai, la sediul Serviciului Situații Excepționale al MAI. Mașinile urmează să ajungă în raioanele Edineț, Drochia, Dubăsari, Strășeni, Telenești, Călărași, Fălești dar și Detașamentul Căutare Salvare nr.1 din municipiul Chișinău.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice locale, pompierii voluntari austrieci, dar și oficiali din cadrul Ambasadei Austriei la Chișinău. Conducerea Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI a menționat importanța colaborării cu colegii voluntari în prevenirea și lichidarea riscurilor.

În prezent Serviciul Salvatori și Pompieri dezvoltă un proiect de cooperare cu salvatorii voluntari din Austria. În cadrul acestui program salvatorii moldoveni beneficiază de tehnică și utilaj de intervenție dar și de cursuri de instruire practică. Grație suportului organizațiilor de voluntari austriece țara noastră a beneficiat cu titlu gratuit de 30 de autospeciale de stingere a incendiilor, 9 dintre care au fost oferite la ceremonia de astăzi.