Un cetățean moldovean a fost prins de Poliția de Frontieră în timp ce traversa ilegal înot Prutul. Moldoveanul este bănuit și de implicare în activitatea de contrabandă cu produse de tutungerie. Bărbatul a fost prins în timp ce revenea în Republica Moldova.

Un moldovean a fost prins traversând ilegal înot Prutul. Este bănuit de contrabandă de țigări

Astăzi, în jurul orei 01:00, patrula Sectorului Poliției de Frontieră „Frăsinești”, aflată în misiune de serviciu, a observat, cu ajutorul dispozitivului de vedere pe timp de noapte, o persoană care trecea înot râul Prut. Odată ajunsă pe mal, polițiștii de frontieră au somat-o verbal, însă aceasta a ignorat avertismentele și a încercat să fugă, profitând de întunericul de afară.

Astfel, angajații Poliției de Frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Urmare, persoana a fost reținută și identificată ca cetățean moldovean de 35 de ani, locuitor al satului Horești, raionul Ialoveni.

Pe malul Prutului au fost depistate bunurile care îi aparțineau, două saltele pneumatice, o pompă și două perechi de curele, fapt ce dă de bănuit că bărbatul ar fi implicat în activitatea de contrabandă cu țigări. În cadrul audierii moldoveanului, acesta nu și-a putut justifica prezența sa în zona de frontieră.

Totodată, în urma unui schimb de informații cu autoritățile de frontieră române, s-a aflat că pe partea română a fost depistat un cetățean moldovean, care se află în legătură de rudenie cu persoana reținută.

În prezent, cazul este investigat de angajații Poliției de Frontieră, acumulând toate probele necesare, în vederea stabilirii vinovăţiei şi aplicării măsurilor legale ce se impun. Bărbatul este reținut pentru 72 de ore.