Pasagerii care vor opta să călătorească cu compania Turkish Airlines spre America vor putea folosit din nou laptopurile și tabletele în cabinele avioanelor, asta după ce acestea fusese interzise, informează Agerpres.

Duminică, administrația americană a comunicat că a autorizat din nou prezența laptopurilor la bordul avioanelor companiei Etihad, a Emiratelor Arabe Unite, prima care a beneficiat de ridicarea interdicției instituite în luna martie.

SUA au anunțat atunci interzicerea de laptopuri, tablete și alte aparate electronice la bordul avioanelor care efectuează curse directe din șapte țări arabe: Iordania, Egipt, Arabia Saudită, Kuweit, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Maroc, precum și din Turcia, invocând un risc de atentate teroriste.

Și Marea Britanie a luat o astfel de decizie pentru bagajul de mână al pasagerilor curselor aeriene provenind din Turcia, Liban, Iordania, Egipt, Tunisia și Arabia Saudită.

Interdicția a fost ridicată pentru Turkish Airlines în urma unei inspecții efectuate de o echipă americană și alta britanică, pentru a verifica gradul de conformare la normele internaționale a măsurilor de securitate de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, singurul din Turcia care deservește direct relația cu SUA.

Directorul general al Turkish Airlines, Bilal Eksi, a anunțat miercuri dimineață pe Twitter că se așteaptă „în curând la ridicarea interdicției și în privința zborurilor spre Marea Britanie”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!