/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Pasagerii Turkish Airlines, care zboară spre SUA, își pot lua la bord tabletele și laptopurile

05 iulie 2017, ora 13:15

Duminică, administrația americană a comunicat că a autorizat din nou prezența laptopurilor la bordul avioanelor companiei Etihad, a Emiratelor Arabe Unite, prima care a beneficiat de ridicarea interdicției instituite în luna martie.

SUA au anunțat atunci interzicerea de laptopuri, tablete și alte aparate electronice la bordul avioanelor care efectuează curse directe din șapte țări arabe: Iordania, Egipt, Arabia Saudită, Kuweit, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Maroc, precum și din Turcia, invocând un risc de atentate teroriste.

Și Marea Britanie a luat o astfel de decizie pentru bagajul de mână al pasagerilor curselor aeriene provenind din Turcia, Liban, Iordania, Egipt, Tunisia și Arabia Saudită.

Interdicția a fost ridicată pentru Turkish Airlines în urma unei inspecții efectuate de o echipă americană și alta britanică, pentru a verifica gradul de conformare la normele internaționale a măsurilor de securitate de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, singurul din Turcia care deservește direct relația cu SUA.

Directorul general al Turkish Airlines, Bilal Eksi, a anunțat miercuri dimineață pe Twitter că se așteaptă „în curând la ridicarea interdicției și în privința zborurilor spre Marea Britanie”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram