O femeie în vârstă de 36 ani a nimerit în vizorul ofiţerilor de investigare a fraudelor economice ai Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău după ce şi-a expus spre vânzare produse cosmetice cu semne evidente de contrafacere şi cu folosirea unor mărci comerciale renumite.

Femeia a fost depistată la o tarabă de pe teritoriul Pieţei Centrale. La solicitările poliţiştilor de a prezenta actele de provenienţă a produselor cosmetice, femeia se încurca în declaraţii. Astfel, pentru stabilirea tuturor circumstanţelor, ea a fost condusă la Inspectorat pentru documentare, iar produsele cosmetice, de parfumerie şi de igienă au fost ridicate conform procedurii, în valoare totală de 8.000 lei

Conform primelor inevstigaţii desfăşurate, produsele respective ar fi fost contrafăcute, pe care au fost aplicate mărci renumite de talie internaţională, fiind depozitate până la decizia instanţei de judecată. În acest context, forţele de ordine urmează să stabilească circumstanţele privind originea produselor, precum şi persoanele implicate în acest caz. Deocamdată femeia riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 3.000 lei.