/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Târgul Universităţilor din România va fi organizat la Chişinău, Bălţi şi Cahul

missing
05 iulie 2017, ora 13:20

În acest an ediția a IX-a a târgului se va desfășura începând cu ora 10:00 în următoarele zile:

6-7 iulie – Chișinău – Aleea Clasicilor din Parcul „Ștefan cel Mare”;
8 iulie – Bălți – în fața Teatrului Național „Vasile Alecsandri”;
9 iulie – Cahul – Universitatea de Stat „B. P. Hașdeu”.

La târg vor participa voluntarii asociațiilor de basarabeni din România, studenți din principalele centre universitare românești din 18 orașe.

Dacă ești interesat de studii în România, în cadrul acestor târguri ai șansa să afli informațiile 100% corecte provenite din surse credibile precum: Universități, Ministerul Educației, Ministerul Pentru Români de Pretutindeni, Ministerul Afacerilor Externe.

În acest an, statul român pune la dispoziția absolvenților din Republica Moldova 2808 locuri în învățământul superior universitar de stat, fără achitarea taxelor de școlarizare, dintre care 1393 locuri sunt cu bursă de întreținere și 1415 sunt fără bursă. Pentru învățământul preuniversitar sunt acordate 3327 de locuri, dintre care 1585 sunt locuri de studiu în clasa a IX-a în ciclul liceal, 505 – învățământ profesional și 1147 sunt locuri de studiu în clasa a X-a a ciclului liceal. Bursa de întreținere acordată de statul român pentru elevii și studenții basarabeni este de 65 de euro.

Metodologia de școlarizare a etnicilor români din Republica Moldova diferă mult în comparație cu cea de anul trecut. Procesul de admitere este dirijat de fiecare universitate în parte, astfel, în acest an, tinerii din Republica Moldova care vor să-și continue studiile universitare în România trebuie să se informeze despre oferta și procedura de admitere a universității la care doresc să aplice. În acest an nu se depun dosarele candidaților prin intermediul ambasadei sau a consulatelor. Universităților pot primi dosarele prin mai multe mijloace, cum ar fi: electronic, prin poștă, depuse personal de către candidat etc. De asemenea, o schimbare majoră din acest an ține de numărul nelimitat de specializări la care pot aplica tinerii, în comparație cu restricția celor trei specializări din anii trecuți.

Voluntarii FAB România vă așteptă și vă răspund la orice întrebare. Mai multe informații puteți citi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram