Alvin Roy Granoff, un fost legislator din SUA, care a venit în Moldova prin intermediul MIEPO este în proces de fondare a unei companii vinicole la noi în țară. Anul trecut acesta a vizitat Moldova împreună cu unul dintre nepoții săi, care este expert în afaceri vinicole, și de atunci nu-l mai părăsește ideea de a deveni un producător local, dar și exportator de vinuri selecte, menționează mold-street.com.

Interesul pentru vinurile din Moldova i-a venit după ce a văzut noutățile despre embargoul comercial instituit de Federați Rusă țării noastre.

„Gustul vinurilor moldovenești este foarte rafinat. Oamenii sunt laborioși și condițiile climatice sunt propice pentru producerea vinurilor de calitate. În plus, Moldova are un cadru legal care încurajează investitorii și beneficiază de Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană”, este de părere fostul politician.

Alvin Roy Granoff intenționează să deschisă în Moldova o societate comercială, care va produce vinuri sub brandul propriu, pe care le va exporta în diverse țări: „Eu văd un potențial mare pe piețele din Asia, în special China și Singapore, unde am fost și am stabilit relații de colaborare cu oamenii de afacere din partea locurilor”.

În prezent omul de afaceri american vizitează vinăriile din Moldova pentru a face cunoștință cu procesul de producere și condițiile de colaborare. Vrea să achiziționeze volume importante de vinuri de la întreprinderile locale, pe care le va îmbuteliat sub marca comercială proprie.