Dacă mergeți la Curtea de Apel Chișinău, atunci puteți să uitați de telefon. Asta pentru că pe holurile și în sălile de ședință ale instituției nu există semnal. Lipsa rețelei telefonice îi deranjează pe unii avocați și procurori care spun că sunt nevoiți să iasă afară pentru a efectua apeluri. Potrivit administrației Curții de Apel, legătura telefonică a dispărut după ce clădirea a fost renovată.

Avocatul spune că are, deseori, nevoie să vorbească la telefon cu clienții, dar acest lucru este imposibil: „Am niște cazuri care trebuiesc rezolvate în mod urgent, și clientul are nevoie de reacția urgentă a avocatului, și în acest sens am niște incomodități”.

Pentru a putea efectua apeluri telefonice, participanții la proces trebuie sa iasă în antreu sau afară.

În timp ce unii se plâng, alții, dimpotrivă, saluta lipsa semnalului. „Aici e instanță și trebuie de lucrat, dar nu cu telefoane și Facebookuri”.

Semnalul telefonic lipsește, practic, la toate etajele clădirii Curții de Apel, chiar și în birourile judecătorilor, spune purtătorul de cuvânt al instituției. Totuși, dacă magistrații se dau mai aproape de geamuri, pot sa recepționeze undele. Potrivit sursei, în clădire nu este semnal după ce instituția a fost renovata. Cauza ar fi lipsa geamurilor și pereților prea groși care blochează undele.

„Administrați cunoaște, fiindcă și colaboratorii și judecătorii se confruntă cu această problemă, dar ne descurcăm”, spune Octeabrina Popa, purtător de cuvânt la Curtea de Apel.

Prestatorii de servicii de telefonie mobilă au declarat pentru TV8 că, potrivit informației pe care o dețin, la Curtea de Apel calitatea semnalului nu este afectată. Deocamdată, nimeni nu s-a plâns, în mod oficial, de lipsa conexiunii telefonice.