/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Fiscul a început controale de amploare în 38 de piețe din Capitală

missing
05 iulie 2017, ora 11:22

Operațiunea a luat start, ieri, 4 iulie, în capitală. Funcționarii fiscali vor merge la 38 de piețe din municipiul Chișinău, verificând dacă comercianții ce desfășoară activitate de comerț cu amănuntul/prestări servicii către populație, desfășurate prin intermediul unităților comerciale staționare sau staționare provizorie, unităților mobile, activează legal. Operațiunea de verificare va dura până la finele lunii iulie, funcționarii fiscali urmând să verifice piețele din toate raioanele țării.

În acest context, în vederea evitării situațiilor de sancționare, Serviciul Fiscal de Stat recomandă întreprinzătorilor să se conformeze prevederilor legislației în vigoare.

SFS informează că persoanele care nu se vor conforma prevederilor legislației – riscă amendă. Pentru încălcări admise la disciplina de casă (art.254), Codul fiscal stabilește sancțiuni de la 5000 până la 7000 lei; pentru comercializarea mărfurilor în lipsa documentelor de proveniență a acestora (art.253 (1), Codul fiscal stabilește sancțiuni de 5000 lei; pentru desfășurarea activității ilicite de întreprinzător, Codul contravențional prevede amendă de până la 4500 lei)

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram