Proaspăt scăpat la libertate, șeful direcției municipale de Transport, Igor Gamrețki, a revenit astăzi la munca. Ce-i drept, nu pentru mult timp. Primarul Dorin Chirtoacă l-a suspendat în această seara din funcție. Totuși, funcționarul, cercetat în dosarul parcărilor cu plata, a reușit să ne ofere un interviu în care a vorbit despre revenirea sa la șefia direcției. Echipa noastră de filmat însă a fost lăsată cu scandal să intre în biroul acestuia.

Nu am reușit să intram din prima în biroul lui Igor Gamrețki, ușa căruia a fost blocată de o femeie. Scandalul a fost aplanat chiar de șeful Direcției, care a ieșit din birou auzind gălăgia. Funcționarul, în interviul pe care ni l-a acordat, a evitat să vorbească despre dosarul în care este cercetat, dar și despre denunțul pe care l-ar fi făcut în cazul lui Dorin Chirtoacă.

„Este o situația pe care nu aș dori-o nimănui, dar cred că a fost să o trecem. Este prematur să dau detalii, la fel ca și alți colegi care sunt vizați, iar până la finalizarea acestui dosar noi nu avem dreptul să dăm careva informații”, ne-a declarat Gamrețki.

Funcționarul a mai declarat că de când a fost arestat s-a întâlnit cu primarul Dorin Chirtoacă, dar a evitat să spună în ce condiții.

Igor Gamrețki a declarat că nu are de gând să demisioneze din funcție și ca își va continua proiectele.

Totuși, acum câteva ore Primăria capitalei a anunțat ca edilul a semnat un ordin prin care l-a suspendat din funcție pe acesta, astfel că mâine acesta nu poate să se prezinte la serviciu. Mai multe detalii aici.

Igor Gamrețki nu a răspuns la telefon pentru a comenta acest ordin care, însă, poate fi contestat în instanta. Șeful Direcției Transport a fost reținut pe 25 aprilie de către ofițerii CNA, fiind cercetat în dosarul parcărilor cu plata care urmau a fi amenajate la Chișinău. Inițial acesta a pledat nevinovat, iar recent acesta și-ar fi recunoscut vina. Marți, Gamrețki a fost eliberat din arest la domiciliu și este cercetat sub control judiciar. Pentru recunoașterea vinovăției, el urmează să se aleagă cu o pedeapsa mai blândă.