/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ La serviciu, pentru o zi. Proaspăt eliberat din arestul de la domiciliu, Igor Gamrețki a fost demis

missing
05 iulie 2017, ora 19:35

Nu am reușit să intram din prima în biroul lui Igor Gamrețki, ușa căruia a fost blocată de o femeie. Scandalul a fost aplanat chiar de șeful Direcției, care a ieșit din birou auzind gălăgia. Funcționarul, în interviul pe care ni l-a acordat, a evitat să vorbească despre dosarul în care este cercetat, dar și despre denunțul pe care l-ar fi făcut în cazul lui Dorin Chirtoacă.

„Este o situația pe care nu aș dori-o nimănui, dar cred că a fost să o trecem. Este prematur să dau detalii, la fel ca și alți colegi care sunt vizați, iar până la finalizarea acestui dosar noi nu avem dreptul să dăm careva informații”, ne-a declarat Gamrețki.

Funcționarul a mai declarat că de când a fost arestat s-a întâlnit cu primarul Dorin Chirtoacă, dar a evitat să spună în ce condiții.

Igor Gamrețki a declarat că nu are de gând să demisioneze din funcție și ca își va continua proiectele.

Totuși, acum câteva ore Primăria capitalei a anunțat ca edilul a semnat un ordin prin care l-a suspendat din funcție pe acesta, astfel că mâine acesta nu poate să se prezinte la serviciu. Mai multe detalii aici.

Igor Gamrețki nu a răspuns la telefon pentru a comenta acest ordin care, însă, poate fi contestat în instanta. Șeful Direcției Transport a fost reținut pe 25 aprilie de către ofițerii CNA, fiind cercetat în dosarul parcărilor cu plata care urmau a fi amenajate la Chișinău. Inițial acesta a pledat nevinovat, iar recent acesta și-ar fi recunoscut vina. Marți, Gamrețki a fost eliberat din arest la domiciliu și este cercetat sub control judiciar. Pentru recunoașterea vinovăției, el urmează să se aleagă cu o pedeapsa mai blândă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram