/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Mai mulți pești morți plutesc pe lacul de la Orhei, recent inaugurat

missing
05 iulie 2017, ora 15:30

Potrivit unor persoane care au fost în zona iazului în decursul zilei de ieri, primele semne ale priveliștii sinistre au început să apară încă în ajun.

Dacă există şi pericol pentru doritorii de a se scălda în iaz – la această întrebare a fost solicitat să răspundă şeful adjunct al Centrului de Sănătate Publică (CSP) Orhei, Valeriu Dodu. Acesta a declarat că în baza rezultatelor de investigare a calităţii apei, care au fost efectuate cu o săptămână în urmă, nu exista temei pentru interzicerea scăldatului în iazul orăşenesc. În ce priveşte peştele mort, această problemă nu ţine de competența CSP, ci a altor instituţii responsabile, a afirmat Dodu.

Şeful Inspecţiei Ecologice Orhei, Ștefan Mihalaș, la fel şi-a declinat responsabilitatea pentru incidentul acvatic de ultimă oră, despre care a spus că nici nu a fost anunţat.

Apelurile telefonice către responsabilii de la Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor Orhei au rămas fără răspuns.

Menționăm că zona de agrement de la Orhei a fost inaugurată pe 1 iulie, iar lucrările de renovare și reamenajare au fost efectuate la indicațiile primarului Ilan Șor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram