La doar câteva zile după ce a fost inaugurat, la suprafața iazului din Orhei au apărut mai mulți pești morți. Fenomenul poate fi urmărit mai ales în apropierea digului, unde zac zeci de pești nemișcați, menționează radioorhei.info.

Potrivit unor persoane care au fost în zona iazului în decursul zilei de ieri, primele semne ale priveliștii sinistre au început să apară încă în ajun.

Dacă există şi pericol pentru doritorii de a se scălda în iaz – la această întrebare a fost solicitat să răspundă şeful adjunct al Centrului de Sănătate Publică (CSP) Orhei, Valeriu Dodu. Acesta a declarat că în baza rezultatelor de investigare a calităţii apei, care au fost efectuate cu o săptămână în urmă, nu exista temei pentru interzicerea scăldatului în iazul orăşenesc. În ce priveşte peştele mort, această problemă nu ţine de competența CSP, ci a altor instituţii responsabile, a afirmat Dodu.

Şeful Inspecţiei Ecologice Orhei, Ștefan Mihalaș, la fel şi-a declinat responsabilitatea pentru incidentul acvatic de ultimă oră, despre care a spus că nici nu a fost anunţat.

Apelurile telefonice către responsabilii de la Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor Orhei au rămas fără răspuns.

Menționăm că zona de agrement de la Orhei a fost inaugurată pe 1 iulie, iar lucrările de renovare și reamenajare au fost efectuate la indicațiile primarului Ilan Șor.