/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Urmărește LIVE dezbaterile publice asupra proiectului de modificare a sistemului electoral

05 iulie 2017, ora 16:37

La dezbaterile în format lărgit au fost invitați reprezentanți ai societății civile, mediului academic, partidelor extraparlamentare, experți și juriști.

Urmează să fie discutate punctual recomandările Comisiei de la Veneția și a OSCE pe marginea proiectului de lege privind modificarea sistemului electoral.

Ulterior, Comisia juridică, numiri și imunități va colecta, analiza și sintetiza toate propunerile venite din partea societății civile și a partidelor parlamentare și extraparlamentare pentru a îmbunătăți proiectul de lege, conform recomandărilor Comisiei de la Veneția.

Anterior, Parlamentul a votat în prima lectură două proiecte de lege privind schimbarea sistemului electoral, unul se referă la introducerea sistemului mixt și altul la introducerea sistemului uninominal de vot. Cele două proiecte au fost comasate și transmise pentru avizare Comisiei de la Veneția. Pentru lectura a doua, ca bază, Parlamentul a luat proiectul care stipulează introducerea votului mixt.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram