În perioada 15-18 iunie, în localitatea Istebna, Polonia, s-a desfășurat maratonul internațional “Beskidy MTB Trophy”. Cicliștii moldoveni s-au clasat în primii 20 de finaliști.

În acest an pentru a doua oară, echipa de mountain biking Lapmol MTB Team reprezentată de Victor Juncu și Valentin Chicu a participat la competiția sportivă „Beskidy MTB Trophy”. Anual, acest concurs adună la linia de start peste 600 de cicliști din toate colțurile lumii.

Competiția s-a desfășurat 4 zile, participanții au avut de parcurs 4 trasee, cu o distanță de peste 300 km, ajungând până la altitudinea de peste 10000 de metri. În acest an, condițiile meteo au fost dure. Ploaia, ceața, temperaturile scăzute au făcut traseele și mai dificile.

Echipa Lapmol MTB Team a înfruntat toate greutățile și a finalizat concursul cu timpul de 18 ore 25 minute 02 secunde, ocupând locul 83 în clasamentul general și locul 20 la categoria de vârsta 40 – 49 ani. Astfel, a fost obținut un rezultat mai bun comparativ cu anul 2015, atunci echipa a ocupat locul 137 în clasamentul general și 37 la categoria de vârstă.