Centrul de Investigații Sociologice și Marketing CBS-AXA a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat rezultatele unui sondaj socio-politic. Astfel, potrivit respondenților Igor Dodon, Maia Sandu și Pavel Filip sunt politicienii care se bucură de cea mai mare încredere în rândul cetățenilor.

În urma chestionării cetățenilor din Republica Moldova, s-a constatat că aceștia au cea mai mare încredere în Partidul Socialiștilor – 35 %, urmat de Partidul Acțiune și Solidaritate – 22 % și Platforma Demnitate și Adevăr – 14 %.

Atunci când li se adresează întrebarea despre câtă încredere au în anumite persoane politice, rezultatele arată că Igor Dodon este lider în top cu 42% cetățeni care au o oarecare sau foarte multă încredere în acesta. În top 5 au mai intrat Maia Sandu cu 25 %, Pavel Filip – 18 %, Andrei Năstase – 15% și Renato Usatîi – 12 %.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 49.4% dintre cetățeni sunt absolut siguri că vor participa la vot, 20.7 % – sunt siguri, 10.6 % – probabil vor participa, iar 10.8 sunt siguri că nu vor veni la alegeri. În ceea ce privesc opțiunile politice, dacă duminica viitoare vor avea loc alegeri, 50.2% dintre alegătorii deciși ar vota pentru PSRM, iar 22.8% ar vota pentru PAS.

Întrebați pentru cine nu ar vota în niciun caz la alegeri, 40.7 % au arătat PL, iar 38.4 % – PD.

Sondajul a fost realizat în perioada 20 – 30 iunie 2017 pe un eșantion de 1164 de persoane care locuiesc în Republica Moldova și are o marjă de eroare de 2,8%.

Foto: captură video privesc.eu

Foto: captură video privesc.eu

Foto: captură video realitatealive.md