Igor Dodon și-a reiterat poziția privind adoptarea votului mixt în cadrul unui dialog cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova.

Acesta a menționat că colegii socialiști vor susține în Parlament proiectul, având la bază criteriile pe care le-a propus șeful statului, indiferent de orice interpretări și recomandări. „Probabil, că se va ține cont de unele sugestii cu caracter juridic ale Comisiei de la Veneția, dar nu și de cele cu caracter politic”, a declarat Președintele țării.

De asemenea, părțile au vorbit despre reforma Guvernului. În acest sens, șeful statului și-a reiterat poziția conform căreia susține reducerea numărului de ministere.

În cadrul întrevederii a fost discutată și situația din municipiul Chișinău, detalii despre referendumul cu privire la demisia primarului Dorin Chirtoacă, probleme legate de administrarea capitalei, inclusiv a crizei legate de evacuarea, depozitarea și prelucrarea deșeurilor.

În ceea ce privește reglementarea diferendului transnistrean, Igor Dodon a menționat că dialogul este continuu la nivel de experți. În context, șeful statului a informat că astăzi, consilierii prezidențiali Vasile Șova și Artur Gumeniuc vor întreprinde o vizită la Moscova pe acest subiect.

O altă chestiune abordată a fost cu privire la finanțarea UE. Igor Dodon a menționat că acești bani trebuie să fie acordați în exclusivitate pentru realizarea reformelor și nici într-un caz să nu poarte caracter geopolitic.