/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Între Iași și Ungheni va fi construit un pod care va înjumătăți distanța dintre cele două orașe

missing
06 iulie 2017, ora 07:20

Potrivit ziaruldeiasi.ro, acesta va înjumătăţi practic distanţa actuală dintre Iaşi şi Ungheni, de la 47 km acum (prin Sculeni) la 22 km prin comuna ieşeană Ungheni.

Cons­trucţia podului peste Prut de la Ungheni este estimat că va costa 31,5 milioane euro (inclusiv TVA), iar cea mai mare parte a fondurilor va fi asigurată prin finanţări nerambursabile. Podul va avea o lungime de 1,14 km, iar Guvernul va aproba, într-o şedinţă viitoare, indicatorii tehnico-economici ai investiţiei.

Sursa de finanţare pentru lucrările de execuţie, care a fost identificată de Ministerul Transporturilor (MT), face referire la Programul Operaţional de Infrastructură Mare 2014 – 2020. În prezent, MT a demarat procedurile de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia obiectivului, iar în paralel a făcut demersuri pentru obţi­nerea acordului de mediu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram