În acest an vor fi demarate lucrările pentru construcția celui mai mare pod rutier de conectare a Republicii Moldova cu România, care va fi amplasat în localitatea în raionul Ungheni. Proiectul rămâne o prioritate pentru Republica Moldova și România.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, acesta va înjumătăţi practic distanţa actuală dintre Iaşi şi Ungheni, de la 47 km acum (prin Sculeni) la 22 km prin comuna ieşeană Ungheni.

Cons­trucţia podului peste Prut de la Ungheni este estimat că va costa 31,5 milioane euro (inclusiv TVA), iar cea mai mare parte a fondurilor va fi asigurată prin finanţări nerambursabile. Podul va avea o lungime de 1,14 km, iar Guvernul va aproba, într-o şedinţă viitoare, indicatorii tehnico-economici ai investiţiei.

Sursa de finanţare pentru lucrările de execuţie, care a fost identificată de Ministerul Transporturilor (MT), face referire la Programul Operaţional de Infrastructură Mare 2014 – 2020. În prezent, MT a demarat procedurile de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia obiectivului, iar în paralel a făcut demersuri pentru obţi­nerea acordului de mediu.