/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Polonezii vor susține dezvoltarea orașelor din Moldova printr-un proiect de revitalizare urbană

missing
06 iulie 2017, ora 12:55

„Cel mai mult vor beneficia în acest proiect primăriile cu statutul de municipiu. Proiectul va derula în trei etape. Inițial vor fi create grupuri de lucru din care vor face parte reprezentanți ai municipiilor, ai agențiilor de dezvoltare regională, ai ministerului. Ulterior, aleșii locali și ceilalți specialiști vor fi instruiți și vor realiza și un schimb de experiență și bune practici în domeniul revitalizării urbane, iar în etapa a treia vor elabora concepte de proiecte ce vor participa la un concurs și vor obține finanțare de la Guvernul Poloniei. Pentru prima etapă vor fi oferiți circa 200 mii euro”, a precizat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca.

Secretarul de Stat Adjunct al Ministerului Dezvoltării Economice al Poloniei, Pawel Chorazy a vorbit despre experiența țării sale în dezvoltarea orașelor și a dat asigurări de suport în dezvoltarea orașelor din Republica Moldova.

„Vom asigura suportul necesar autorităților din țara dumneavoastră în vederea revitalizării urbane și dezvoltării orașelor, bazându-ne pe experiența Poloniei în domeniu. Acest proiect nu este întâmplător, dar este un rezultat al cooperării eficiente pe parcursul ultimilor șase ani dintre ministerele pe care le reprezentăm”, a subliniat Pawel Chorazy, Secretarul de Stat Adjunct al Ministerului Dezvoltării Economice al Poloniei.

Menționăm, proiectul va fi realizat în perioada 2017-2019 și va oferi autorităților publice centrale și locale din țara noastră metodologii și exemple europene de dezvoltare a programelor și proiectelor de revitalizare urbană și sporire a competențelor locale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram