/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Putin și Trump se vor întâlni pentru prima dată la summitul G20 de la Hamburg

06 iulie 2017, ora 07:40

Generalul H.R. McMaster, consilier pentru securitatea națională al Casei Albe, a subliniat că Donald Trump dorește o relație „mai constructivă” cu Rusia și că unul dintre obiectivele deplasării președintelui american în Europa este de a stabili o „abordare comună față de Rusia” și de a „răspunde la comportamentul destabilizator” al puterii ruse.

În timpul campaniei electorale, Donald Trump l-a catalogat pe Vladimir Putin drept un „om strălucit și plin de talent”, dar cei doi lideri nu s-au întâlnit în mod direct până acum.

De fapt, relațiile între Rusia și SUA sunt la cel mai scăzut nivel după înăsprirea sancțiunilor de către Washington la adresa Moscovei pentru rolul acesteia în criza ucraineană.

În același timp, Moscova a denunțat ferm lansarea de către SUA a 59 de rachete de croaziera contra unei baze aeriene din Siria, ca represalii pentru un presupus atac cu arme chimice la Khan Shaykhun, provincia Idlib, în luna aprilie, atac atribuit de Occident regimului sirian.

Vladimir Putin a apreciat câteva zile mai târziu, într-un interviu pentru presa rusă, că relațiile dintre Rusia și SUA s-au „degradat” de la sosirea lui Donald Trump la putere la Casa Albă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram