/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Trei candidați înscriși pentru funcția de procuror-șef al municipiului Chișinău. Doi dintre ei sunt milionari

06 iulie 2017, ora 14:19

Vitalie Sibov, care a asigurat interimatul funcției în ultimele luni, a fost numit, în 2010, şef-adjunct al Secţiei conducere a urmăririi penale al MAI şi Serviciul Vamal a Procuraturii Generale, structură condusă pe atunci de actualul şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari. Potrivit declaraţiei de avere pentru anul 2015, Sibov deţine proprietăţi de peste zece milioane de lei. Este vorba despre case de locuit şi spaţii comerciale.

Marcel Cimbir, șeful oficului Botanica din cadrul Procuraturii Chișinău, ocupă funcția de procuror al sectorului Botanica al Capitalei din 2012. În declarația de venit pentru anul 2015 el nu trece nicio locuință, ci doar două garajuri primite prin donație și autoturisme de marcă Toyota, conduse prin comodat. Pe lângă veniturile salariale, el a mai câștigat 120.000 de lei din vânzarea automobilului de marcă Skoda. Procurorul a mai trecut pe hârtie și două credite: unul în sumă de 46.810  de euro, contractat în anul 2011, și altul de 44.460 de euro, contractat în anul 2014.

Ștefan Șaptefrați a devenit adjunct al Procuraturii Anticorupție la mijlocul anului trecut, activând până atunci la Procuratura de Transport, lichidată în contextul reformei. Procurorul declara în anul 2015 că deține în proprietate cinci terenuri, dintre care două – pentru construcții, o casă de locuit de 162,8 metri pătrați, două garaje, o clădire de producere și alte cinci construcții. Pe lângă salariul de bază, el a mai obținut alte peste 30 de milioane de lei din înstrăinarea câtorva terenuri, imobile și a părții sociale a soției dintr-o firmă, precum și restituirea a două împrumuturi din partea SRL Vera Trofim. De cealaltă parte, în 2015, familia Șaptefrați avea și datorii de peste 11 milioane de lei la credite contractate între 2010-2012.

Articolul complet poate fi citit pe Anticoruptie.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram