Elevii și absolvenții de licee, care încă nu știu unde să-și continue studiile, pot să aplice la o instituție de învățământ din România. Astăzi, 18 dintre acestea și-au prezentat ofertele, în cadrul unui târg, la care au încercat să-i convingă pe tinerii moldoveni să opteze pentru studiile peste Prut.

Bucuroși că au scăpat de examenele de bacalaureat, mai mulți absolvenți au venit astăzi pe Aleea Clasicilor din capitală unde 18 instituții de peste Prut și-au expus ofertele educaționale. Tinerii au făcut cozi la panouri pentru a primi informațiile necesare.

În acest an, admiterea la instituțiile de învățământ din România diferă. Doritorii pot depune dosare fie on-line, fie prin poștă, fie să se prezinte personal. Anii trecuți, aceștia puteau să depună actele la ambasade și consulate.

De asemenea, o schimbare majoră din acest an ține de numărul nelimitat de specializări la care pot aplica tinerii, în comparație cu restricția celor trei specializări din anii trecuți.

Târgul Universităților este la a 6-a ediție. Acesta se va desfășura și mâine în Chișinău. La Bălți se va organiza pe 8 iulie, iar pe 9 – la Cahul. În acest an, România oferă 2808 locuri pentru universități, dintre care jumătate sunt cu burse, iar pentru licee – 3327 de locuri.