/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/VIDEO/ ADMITERE ROMÂNIA: Universitățile de peste Prut și-au prezentat ofertele de studii la Chișinău

missing
06 iulie 2017, ora 19:10

Bucuroși că au scăpat de examenele de bacalaureat, mai mulți absolvenți au venit astăzi pe Aleea Clasicilor din capitală unde 18 instituții de peste Prut și-au expus ofertele educaționale. Tinerii au făcut cozi la panouri pentru a primi informațiile necesare.

În acest an, admiterea la instituțiile de învățământ din România diferă. Doritorii pot depune dosare fie on-line, fie prin poștă, fie să se prezinte personal. Anii trecuți, aceștia puteau să depună actele la ambasade și consulate.

De asemenea, o schimbare majoră din acest an ține de numărul nelimitat de specializări la care pot aplica tinerii, în comparație cu restricția celor trei specializări din anii trecuți.

Târgul Universităților este la a 6-a ediție. Acesta se va desfășura și mâine în Chișinău. La Bălți se va organiza pe 8 iulie, iar pe 9 – la Cahul. În acest an, România oferă 2808 locuri pentru universități, dintre care jumătate sunt cu burse, iar pentru licee – 3327 de locuri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram