/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Cum comentează Ion Ceban, Maia Sandu și Mihai Ghimpu rezultatele sondajului realizat de CBS-AXA

missing
06 iulie 2017, ora 19:55

Solicitați de TV8, iată cum au comentat rezultatele sondajului unii dintre membrii și liderii partidelor.
„Nu ne miră acest lucru, muncim în fiecare zi ca să fim în topul încrederii cetățenilor”, a menționat Ion Ceban, membru PSRM.

„Prin introducerea sistemului electoral mixt îl va favoriza pe Dodon și pe partidul pe care îl protejează în continuare Dodon și mai mai mult și ar putea să-i asigure și o majoritate constituțională”, susține Maia Sandu, lidera PAS.

„Sondajul e sondaj, alegerile sunt alegeri”, a spus Mihai Ghimpu, liderul PL.

Întrebați spontan care este personalitatea politică în care au cea mai mare încredere, un sfert dintre intervievați au rostit numele actualului șef al statului, iar aproape 8% – pe cel al Maiei Sandu. Alte nume pe care le-au dat participanții la sondaj au fost cele ale lui Pavel Filip, Andrei Năstase și Renato Usatîi. Totodată, studiul arată că aproape jumătate dintre cei chestionați au declarat că nu au încredere în nimeni. La polul opus, printre cei care se bucură de cea mai mică încredere sunt Vladimir Plahotniuc, Vladimir Voronin, Marian Lupu, Iurie Leancă.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în Parlament ar ajunge doar patru formațiuni politice. Cele mai multe voturi le-ar obține Partidul Socialiștilor – peste 50%, însă mai puțin cu aproape o jumătate ar acumula Partidul Acțiune și Solidaritate, în timp ce Partidul Demnitate și Adevăr și Partidul Democrat ar acumula un număr egal de voturi, puțin peste 7%.

Nu ar trece pragul electoral Partidul Nostru, PCRM, PPEM și Partidul Liberal. Participanții la sondaj au mai fost întrebați pentru care formațiune politică nu ar vota în niciun caz la parlamentare. Astfel, oamenii s-ar gândi mai puțin la Partidul Liberal, Partidul Democrat, Partidul Comuniștilor și Partidul Popular European din Moldova.

Sondajul a fost realizat de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing „CBS-AXA” în perioada 20 – 30 iunie pe un eșantion de peste 1160 de persoane care locuiesc în Republica Moldova și are o marjă de eroare de +-2,8%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram