Deputați răniți, împușcături și violențe în Venezuela. Peste 100 de susținători ai puterii de la Caracas s-au năpustit în clădirea Adunării Naționale, controlată de către opoziție. Președintele Nicolas Maduro a negat orice implicare în incident.

Cu fețele acoperite și înarmați cu bâte, zeci de persoane înfuriate au pătruns pe teritoriul Legislativului de la Caracas. Asupra clădirii, controlate de opoziție, au fost lansate petarde și fumigene. După ce au intrat cu forța în clădire, a început o încăierare generală.

Deputații au fost ținuți captivi în clădire câteva ore. Mai multi au avut nevoie de tratament medical. Pentru a restabili ordinea au fost mobilizați sute de polițiști și militari. Guvernul a promis că va investiga cazul, iar președintele a negat că ar fi implicat în violențe.

„Condamn cu vehemență aceste evenimente. Nu voi fi niciodată complice la nici un fel de violență. Am ordonat organelor abilitate să înceapă o anchetă. Să se facă dreptate. Vreau pace pentru Venezuela”, a menționat Nicolas Maduro, președintele Venezuelei.

Statele Unite au condamnat acțiunile, iar mai multe țări printre care Brazilia și Argentina și-au exprimat îngrijorarea față de situația de la Caracas. Venezuela se confruntă cu cea mai gravă criză economică și politică din ultimele decenii, cu un val de manifestații prin care se cere demisia regimului. Confruntările s-au soldat, în ultimele luni, cu peste 90 de morți.