Dosarul licitațiilor trucate în grădinițe merge în vacanță. Și nu de o săptămână, ci de aproape 3 luni. Următoarea ședință a fost fixată pentru sfârșitul lui septembrie. Procurorul este nemulțumit și spune că tergiversarea are loc din cauza că învinuiții se îmbolnăvesc pe rând.

După ce prima ședință nu a avut loc pentru că a lipsit un agent economic, astăzi deja s-a îmbolnăvit Natalia Braga, angajata direcției Generale Educație Buiucani. Avocatul ei însă nu a prezentat vreun act.

„M-am obligat să-l prezint în perioadă scurtă de timp prin intermediul cancelariei judecătoriei Buiucani”, a menționat avocatul Nataliei Braga.

Procurorul este supărat că din cauza acestor amânări, dosarul nu poate fi examinat. După ședința de astăzi, judecătorii au anunțat că examinarea dosarului va continua abia la sfârșitul lunii septembrie.

Potrivit procurorului toți cei 4 inculpați și-au recunoscut vina, aceștia însă nu sunt de acord cu valoarea prejudiciului cauzat. La sfârșitul anului trecut, Centrul Național Anticorupție a reținut 24 de persoane, printre care mai mulți agenți economici și funcționari publici, suspectate de trucarea licitațiilor și furnizarea alimentelor alterate în grădinițe. În privința a nouă suspecți cauza a fost expediată în instanță. Aceștia sunt acuzați de corupere pasivă, corupere activă, trafic de influenţă, abuz şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.