/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Eduard Grama, în fața instanței. Fostul ministru al Agriculturii riscă până la 15 ani de pușcărie

missing
06 iulie 2017, ora 19:06

Acuzați de corupere activă, pasivă și fals în acte publice, principalii suspecți sunt fostul Ministru al Agriculturii și Directorul Colegiului de Vinificație.

„Pe mine m-au comasat cu dosarul cu 30 de hectare de la Stăuceni cu care n-am nicio atribuție, dar instanța se va expune. Eu sunt împotrivă la acuzațiile care mi s-au adus”, menționează Eduard Grama.

„Dumnealui i-a fost înaintată învinuirea privind comiterea coruperii pasive. Dumnealui pledează nevinovat”, susține Ruslan Botnaru, procuror.

La rândul său, fostul director al Colegiului de Vinificație a fost rezervat în declarații li a încercat să ignore echipa TV8.

La scurt timp, însă, Lazăr Chirică s-a răzgândit și a stat de vorbă cu jurnaliștii: „La comanda unei persoane inadecvate, bolnave. Dar cine este persoana? Ungureanu. Dar ce a făcut mai exact? A declarat că mi-a dat ceva mită. Eu n-am dat și n-am luat mită niciodată”.

Mai multe detalii nu a oferit nici procurorul pe caz: „După ce intrăm în cercetările judecătorești probabil am să pot să vă fac mai multă claritate”.

În perioada 2012-2016, cei doi funcționari în complicitate cu alți angajați ai Ministerului Agriculturii și ai Colegiului de Vinificație, au pus la cale o schemă infracțională. Aceștia au încercat să înstrăineze aproape 38 de hectare de teren al Colegiului de Vinificaţie şi Viticultură din Chişinău, mituind diferiţi funcţionari publici. Învinuiţii ar fi luat terenul în arendă, pe un termen de 30 de ani, iar ulterior, schimbându-i destinaţia, au încercat să-l vândă. Eduard Grama a fost reținut la mijlocul lunii martie pentru corupere pasivă și riscă până la 15 ani de închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram