/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ IA MANIA - Festivalul artelor născute din tradiții îți dă întâlnire sâmbătă la Holercani

missing
06 iulie 2017, ora 19:12

Dacă încă nu știi ce să faci sâmbătă, atunci ești invitat la festivalul Ia Mania, eveniment care își propune să readucă în atenția moldovenilor dragostea și mândria pentru rădăcinile noastre. De festival se pregătesc intens gospodari din 15 sate din raionul Dubăsari și 120 de meșteri populari.

„Majoritatea lucrărilor sunt elaborate din pânze naturale, cu aplicarea tehnicilor tradiționale și netradiționale, precum prelucrarea artistică a pielii a pâslelor, broderii manuale”, menționează Vasile Vozian, participant.

Festivalul va fi plin cu de toate, promit organizatorii. Va fi muzică bună, cu vedete de la noi, vor fi bucate tradiționale, va fi multa distracție pentru cei mici și, desigur, nu vor lipsi dansurile. Partea tristă, spun organizatorii, este că de această dată festivalul nu are un sponsor general și va fi susținut doar de oamenii de rând și firme mici.

Pentru prima dată în istoria acestui festival, noi încercam din răsputeri să îl facem să supraviețuiască”, spune Nata Albot, organizatoare.

La festival vor fi organizate și multe concursuri. Totodată, nu va lipsi nici competiția culinară la care cele mai talentate gospodine ale raionului Dubăsari se vor întrece la gătit cea mai bună pâine, la învârtit sarmale, dar și la făcut tărie. Evenimentul va culmina cu o horă gigantică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram