Evghenii Șevciuc ar fi părăsit deja teritoriul Republicii Moldova. A spus-o liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, în plenul parlamentului. Asta după ce liberal-democrații au cerut audierea șefului SIS în legătură cu aflarea fostului lider separatist la Chișinău. Deputații au respins propunerea.

„Domnule Deliu, ați întârziat, el aseară a plecat din Moldova”, a menționat Vladimir Voronin.

Replica lui Voronin a venit în urma solicitării celor de la PLDM de a-l invita în plenul Parlamentului pe șeful de la SIS și pe vicepremierul pentru Reintegrare ca să dea explicații despre cazul lui Evghenii Șevciuc. Deputații liberal-democrați au mai declarat că ceea ce se întâmplă în stânga Nistrului ar putea afecta securitatea țării.

„Solicităm să fie prezentate date privind acțiunile care urmează a fi întreprinse pentru asigurarea statului de drept”, a spus Tudor Deliu, deputat PLDM.

Propunerea PLDM-iștilor însă nu a fost susținută și de ceilalți colegi. Acum o săptămână, fostul lider separatist, Evghenii Șevciuk, a anunțat pe Facebook că se află în Chișinău și că a plecat din Transnistria pentru că urma să fie asasinat. Acestuia i-a fost ridicată imunitatea după ce i s-a deschis un dosar penal, fiind acuzat de contrabandă, dar ca ar fi amnistiat mai multi deținuți.

Zilele trecute, ministrul de Interne de la noi a declarat ca oamenii legii nu cunosc locul aflării fostului lider de la Tiraspol. Totodată, Procuratura Generală a precizat că Evghenii Șevciuc nu are niciun dosar intentat de autoritățile judiciare de la Chișinău. Am încercat să obținem un comentariu de la Șevciuc, acesta însă nu a răspuns la mesajele noastre.