/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Șevciuk ar fi părăsit Moldova. Parlamentul nu vrea să afle unde se află acesta

missing
06 iulie 2017, ora 19:07

„Domnule Deliu, ați întârziat, el aseară a plecat din Moldova”, a menționat Vladimir Voronin.

Replica lui Voronin a venit în urma solicitării celor de la PLDM de a-l invita în plenul Parlamentului pe șeful de la SIS și pe vicepremierul pentru Reintegrare ca să dea explicații despre cazul lui Evghenii Șevciuc. Deputații liberal-democrați au mai declarat că ceea ce se întâmplă în stânga Nistrului ar putea afecta securitatea țării.

„Solicităm să fie prezentate date privind acțiunile care urmează a fi întreprinse pentru asigurarea statului de drept”, a spus Tudor Deliu, deputat PLDM.

Propunerea PLDM-iștilor însă nu a fost susținută și de ceilalți colegi. Acum o săptămână, fostul lider separatist, Evghenii Șevciuk, a anunțat pe Facebook că se află în Chișinău și că a plecat din Transnistria pentru că urma să fie asasinat. Acestuia i-a fost ridicată imunitatea după ce i s-a deschis un dosar penal, fiind acuzat de contrabandă, dar ca ar fi amnistiat mai multi deținuți.

Zilele trecute, ministrul de Interne de la noi a declarat ca oamenii legii nu cunosc locul aflării fostului lider de la Tiraspol. Totodată, Procuratura Generală a precizat că Evghenii Șevciuc nu are niciun dosar intentat de autoritățile judiciare de la Chișinău. Am încercat să obținem un comentariu de la Șevciuc, acesta însă nu a răspuns la mesajele noastre.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram