Recent, Poliţia Capitalei a fost alertată de o domnişoară de 19 ani, comunicând despre faptul că, sora ei de 16 ani ar fi fost deposedată de telefonul mobil, de către un individ necunoscut, în timp ce se afla pe bulevardul Decebal.

Imediat la faţa locului au intervenit ofiţerii de investigaţii ai sectorului Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, pentru documentarea cazului şi stabilirea tuturor circumstanţelor. În cadrul investigaţiilor poliţiştii au ridicat secvenţele video de la camerele de supraveghere din adiacent, care au surprins acţiunile criminale ale individului. Acesta se apropie iniţial de gheretă, unde victima activa în calitate de vânzătoare, ţinteşte telefonul de model Samsung Galaxy J5 pe masă şi fuge de la locul faptei cu tot cu telefon. Partea vătămată a încercat să intervină, însă făptaşul dispare într-o direcţie necunoscută.

Astfel, în urma măsurilor speciale de investigaţii şi de urmărire penală poliţiştii au identificat şi reţinut un bănuit în acest caz, care s-a dovedit a fi în vârstă de 21 ani, domiciliat într-o suburbie a Capitalei, judecat anterior pentru infracţiuni similare. În cadrul audierilor s-a stabilit că, telefonul victimei în valoare de 6 000 lei ar fi fost dezmembrat ulterior şi vândut la piese.

Actualmente bănuitul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore şi este cercetat penal pentru jaf. El riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.