Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, ar putea fi numit în funcția de judecător la Curtea Supremă a Justiție. Candidatura acestuia a fost examinată astăzi în Parlament. Dacă proiectul va fi votat, Victor Micu ar urma să activeze la CSJ până la atingerea plafonului de vârstă de 65 de ani.

„Dle Micu, voi citi din raportul procurorului general pentru 2016. Au fost identificați mai mulți judecători pentru care emiterea hotărârilor de achitare a devenit un hobby. Ce a întreprins președintele CSM în vederea ameliorării situației? Dacă veți fi numit judecător la CSJ cu o atare situație, am rezerve pentru a vă susține candidatura”, l-a întrebat Iurie Țap, deputat PLDM pe judecător.

„Noi am dat inspecției judiciare să verifice și s-a constatat că dl procuror general a făcut trimitere, dar nu a concretizat care sunt motivele. Nu s-a identificat cine este vinovatul – procurorul, avocatul sau judecătorul. De cele mai multe ori avocatul tergiversează neîntemeiat dosarul, iar judecătorul este pus într-o situație neplăcută”, a declarat Victor Micu, președintele CSM.

La procedura de vot a hotărârii se reveni la ora 14.00.

La concursul de ocuparea funcției vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție au mai participat Viorica Puica și Mihail Diaconu.