/FOTO/ Nereguli la o tabără de copii. Carne și produse lactate cu termenul expirat

07 iulie 2017, ora 12:41

În timpul controlului taberei a fost prezent și distribuitorul produselor alimentare, care, de asemenea, a fost evaluat privind condiţiile de transportare a produselor alimentare. S-a stabilit că produsele alimentare de origine vegetală sunt transportate în comun cu produsele alimentare de origine animală. De asemenea, personalul care asigura transportarea şi manipularea produselor alimentare nu dispunea de control medical şi vestimentaţie specială de protecţie sanitară. În acelaşi timp, din cauza nerespectării condiţiilor termice de păstrare a produselor uşor alterabile, produsele distribuite deja erau neconforme (ambalaj bombat). Produsele neconforme au fost ridicate şi nimicite. În rezultatul controlului s-a întocmit proces verbal pe cauză contravențională.

Tot în această perioadă, la o unitate comercială au fost depistate produse alimentare cu termen de valabilitate expirat şi fără acte de provenienţă (lapte – 4,5 litri; unt – 2 kg; parizer din carne de găină – 1,2 kg). Produsele date au fost ridicate şi nimicite.

În total, în urma controalelor efectuate, au fost întocmite 9 acte de control, 5 prescripţii şi 2 procese verbale de contravenţie.

Foto: ansa.gov.md

Foto: ansa.gov.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram