Grupul de inițiativă cu privire la colectarea semnăturilor în vederea organizării și desfășurării referendumului privind demiterea primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a prezentat astăzi pachetul de documente la Judecătoria Chișinău. La judecătoria Buiucani, grupul de inițiativă a depus 77 de mii de semnături avizate. În total, aceștia spun că au colectat 90 de mii de semnături.

Consilierul Vlad Bătrîncea a declarat că în procesul de colectare a semnăturilor au întâmpinat mai multe dificultăți: „Ne-am confruntat cu un comportament inadecvat din partea primăriei și structurilor municipale. Au fost momente în care colectorii noștri au fost intimidați, la fel și foștii angajați ai structurilor municipale care au vrut să semneze. Am avut mai multe situații ilegale și în suburbiile municipiului, acolo unde unii primari, în special din partea Partidului Liberal, au refuzat să avizeze listele, așa cum este prevăzut în lege. Noi vom sesiza Procuratura Generală, ne vom adresa în judecată, pentru că acești funcționari au blocat proceduri legale”.

Consilierul a mai menționat că referendumul de demitere al primarului ar putea avea loc în lunile septembrie – octombrie.

Socialiștii au început colectarea semnăturilor pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă acum două luni. Ion Ceban a susținut anterior că socialiștii pledează pentru ca referendumul local să aibă loc odată cu cel naţional, adică pe 24 septembrie 2017. Potrivit acestuia, astfel s-ar economisi mai mulţi bani.