8 deţinuţi minori aflaţi în custodia Penitenciarului nr.10-Goian, după un curs de 3 luni de studii, au susţinut cu brio examenul de absolvire al cursurilor de formare profesională pentru meseria de bucătar.

Evaluarea finală a constat dintr-un examen teoretic şi executarea unei lucrări practice în acest domeniu sub îndrumarea unei profesoare de la Şcoala profesională nr.2 din municipiul Chişinău.

Un meniu variat a fost apreciat de o comisie de examinare formată din profesorii care le-au citit orele, reprezentanţi ai Fundaţiei „Regina Pacis” şi ai penitenciarului.

Emoţiile au trecut, iar absolvenţii urmează să primească certificatele de absolvire a cursurilor de bucătar. Documentele vor fi eliberate de Şcoala profesională nr.2 din municipiul Chişinău.

Programele socio-educative şi cursurile de formare profesională, ocupă un loc fundamental în procesul de reintegare socială al deţinuţilor. De asemenea, bagajul de cunoştinţe şi diplomele de calificare îi pot ajuta pe tinerii din detenţie să îşi găsească mai uşor un loc de muncă la eliberare.

Cursurile de formare profesională au fost organizate de către Fundaţia „Regina Pacis”, cu sprijinul financiar al Asociaţiei „Renovabis” din Germania şi fac parte din proiectul pilot „De noi depinde viitorul nostru!”. Acesta vizează desfăşurarea diverselor activităţi în vederea îmbunătăţirii procesului de reeducare al minorilor aflaţi în custodia instituţiei de detenţie.