O taxatoare lovită cu piciorul în piept şi trei bărbaţi în toată firea, cu feţele însângerate. Scenele acestea, desprinse parcă din filmele de acţiune, au avut loc aseară, în jurul orei 22:00, într-un troleu de pe ruta 2, oprit în staţia „Gheorghe Asachi”, deci în plin centru al capitalei, scrie Deschide.md.

Este vorba despre doi tineri, care au urcat la staţia „Mihail Kogălniceanu” şi, după ce şi-au achitat călătoria, au început să facă glume deocheate pe seama taxatoarei, ajungând s-o jignească cu vorbe murdare. Mai mulţi pasageri au intervenit încercând să-i liniştească. Acest lucru a stârnit o reacție agresivă tinerilor, unul dintre ei lovind violent, cu piciorul în piept taxatoarea.

De aici și până la bătaie a fost puțin. În apărarea taxatoarei a sărit un pasager, care a încercat să potolească pe scandalagii, dar n-a făcut decât să pună şi mai mult gaz pe foc. Derbedeii au început să lovească în stânga și în dreapta, cu pumnii și cu niște bare din metal, pe care le aveau asupra lor. Șoferul a ieșit din cabină pentru a pune umărul la aplanarea conflictului, dar a fost luat, și el, la pumni.

Un bărbat a intrat în acele momente în troleibuz și a încercat să imobilizeze tinerii până la sosirea poliției – chemată prin telefon de taxatoare.

Agresori au încercat, la un moment dat, să dea bir cu fugiţii, dar șoferul, din nefericire pentru ei, a blocat ușile unităţii de transport. Furia dezaxaţilor a desfigurat feţele a trei maturi rămaşi în salonul troleului, ca să-i calmeze.

Citiți continuarea pe Deschide.md