Reamintim că, în ziua de 27 iunie curent, o femeie de 44 ani a alertat serviciul specializat 902, comunicând că ar fi fost jefuită de lanțul din aur de la gât, în timp ce se deplasa pe bulevardul Traian din sectorul Botanica al Capitalei.

La acel moment au intervenit câteva echipaje mobile 902, precum şi grupa operativă de documentare din cadrul Inspectoratului. Ulterior s-au inițiat investigații de identificare şi reținere a făptașului, care potrivit victimei ar fi avut o vârstă de 18 – 20 ani, înălțimea 175 – 180 cm, corpolența sportivă şi îmbrăcat în haine sport. În acest context forțele de ordine au identificat şi reținut presupusul atacator, care s-a dovedit a fi originar din raionul Anenii Noi, în vârstă de 21 ani. Individul a fost recunoscut de către victimă.

Un alt jefuitor a fost încătușat de către polițiștii sectorului Botanica ai Direcției de Poliție a mun.Chişinău, în vârstă de 27 ani, originar din Belarus, după ce a atacat o femeie în ograda unui bloc de locuit, fiind agresată şi deposedată forțat de geanta personală. Acțiunile criminale al acestuia au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate în ogradă.

În ambele cazuri indivizii au fost reținuți pe un termen de 72 de ore şi sunt cercetaţi penal pentru jaf. Conform legislației în vigoare, individul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 11 000 lei la 17 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de la 2 la 5 ani.