Chiar dacă au trecut mai multe zile de la incidentul legat de zborul cu destinația Heraklion – Chișinău, compania aeriană Fly One a avenit abia ieri seara cu o reacție oficială. Reprezentanții companiei susțin că incidentul produs este unul „regretabil, nu însă străin aviației și care, de altfel, a fost gestionat tehnic de către companie conform tuturor regulilor stabilite, dar care a fost rău comunicat celor interesați”.

Totodată, deși cursa respectivă a fost una contractată integral unui operator turistic din Republica Moldova, FLY ONE se declară deschisă să examineze în comun cu acesta orice cerere parvenită din partea pasagerilor cursei respective.

„Ținem să menționăm că s-a făcut mai mult faţă de alte companii din Moldova care s-au confruntat cu situaţii similare. Chiar şi aşa, au fost trase nişte concluzii şi s-au învăţat nişte lecţii care vor contribui, pe viitor, la ridicarea nivelului calităţii serviciilor noastre pentru a face față unor cerințe mai riguroase ale pasagerilor. Suntem ferm convinşi că unele abateri cauzate în orar, care au avut loc până acum, vor fi eliminate în scurt timp”, se menționează în comunicatul de presă remis.

De asemenea, reprezentanții Fly One susțin că intrarea pe piaţă a companiei a creat un mare stimulent, a provocat reducerea preţurilor la serviciile aeriene cu aproximativ 30%.

„Totodată, constatăm cu regret că, la adresa companiei, a fost lansată o adevărată campanie de denigrare, cu speculare de date false, expuse intenţionat tendențios, pentru a plasa compania FLY ONE într-o lumină proastă. Or, noi cunoaştem că acest lucru nu se face dezinteresat. Ştim comandatarii acestor atacuri şi mai cunoaştem că intenţiile lor reale constau în a avantaja unii concurenţi pe piaţa de profil, dar şi în a pregăti terenul pentru o nouă companie aerienă care intenţionează să fie lansată pe piaţa transportului avia în RM la sfârşitul acestui an. Această practică nu este una sănătoasă şi noi dăm asigurări că nu vom admite aceste lucruri, vom apela la toate insţantele competente, care trebuie să-şi facă datoria şi să protejeze libera concurenţă, să pună în capul mesei un singur aspect şi să opereze cuun singur instrument – interesul pasagerului”, se mai menționează în comunicatul remis.

Reamintim că, acum trei zile, 170 de pasageri au rămas blocați pe aeroportul din Heraklion, Grecia, asta după ce avionul companiei FlyOne a fost nevoit să revină de urgență pe aeroport după o oră de zbor.