Nefinisată și impracticabilă deocamdată, dar lăudată. Administrația Aeroportului Chișinău a chemat azi jurnaliștii pentru a prezenta noua pistă. Aceasta însă nu este gata încă. Lucrările se vor încheia abia peste aproape un an.

Din cei peste 2 kilometri de pista, deocamdată gata este nici jumătate din ea – doar 1.250 de metri. „Preconizăm anul viitor să finalizăm în totalitate lucrările la pista a 2-a. 01:11- 01:20 Prima aeronavă care o să avem posibilitatea să o deservim e această zonă betonată, dar nu în calitate de pistă dar în calitate de cale de rulare. Preconizăm aproximativ în data de 17 iulie”, susține pe Petru Jardan.

În schimb a fost dusă la bun sfârșit construcția noului peron de staționare a avioanelor.

Pasagerii salută lucrările de modernizare, dar spun că vor mai multe servicii de calitate. „Să mai pună niște scaune fiindcă chiar toată lumea stă în picioare. Sunt două trei locuri, mai sunt și copii mici”, a spus una din pasagere.

„Serviciile să fie de calitate și la timp. Acum iată iarăși a fost reținută o cursa cu 35 de minute”, a declarat un al pasager.

„Trebuie să fie confortul ăsta ca să vii, să fie plăcut, să fie totul pentru oameni, dar las la discreția autorităților”, a remercat una din pasagerele aeroportului.

Aeroportul Chișinău a fost concesionat în 2013 de către compania Avia Invest pentru o perioada de 49 de ani. Presa a scris că în spatele firmei ar sta actualul primar de Orhei, Ilan Șor, condamnat la 7 ani jumătate de pușcărie în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Întâmplător sau nu, inițial Ilan Șor a fost și membru al Consiliului de Administrare al Avia Invest. Potrivit unei investigații a jurnaliștilor de la RISE Moldova, în doar trei ani, din momentul în care a luat în concesiune Aeroportul Chișinău, firma Avia Invest şi-a schimbat proprietarii de trei ori. Și membrii Consiliului de Administrație al Avia Invest au fost înlocuiți. Acum, printre ei se numără și Ilona Șor, mama vitregă a lui Ilan Șor.