Bătaie sângeroasă într-un troleibuz din capitală. Doi minori agresivi, aparent în stare de ebrietate, au lovit taxatoarea, iar șoferul a fost luat și el la pumni. În ajutorul acestuia a sărit și un pasager. Pentru că ușile troleibuzului au rămas blocate, aceștia s-au bătut până când câțiva oameni din stradă le-au deschis forțat.

Incidentul s-a produs aseară, într-un troleibuz de pe ruta nr.2. Taxatoarea a evitat să vorbească despre acest caz în fața camerei de luat vederi, la telefon însă ne-a povestit că cei care au atacat-o erau, de fapt, doi copii.

„S-au urcat și erau deodată cam agresivi și cam vulgari verbal. Au achitat taxa și m-am apropiat de ușa din față, iar la un moment dat ei au început a vorbi tare, ca niște animale. Eu m-am apropiat și le-am făcut observație să vorbească mai încet, dar ei au început să-mi vorbească cu cuvinte necenzurate și mă amenințau”, spune taxatoarea.

Femeia mai spune că în ajutorul ei a sărit șoferul, care îi este și soț. Acesta le-a făcut observație și pentru că minorii au trecut la amenințări, a încercat să-i dea jos.

„Ei au început să-l bată pe șofer. Am ajuns la stația Gh. Asachi și s-au deschis ușile. A urcat un pasager care a intervenit în ajutorul șoferului. Ei au început să-l bată pe pasager. M-a lovit și pe mine și pe șofer. M-a lovit foarte tare după cap și în burtă”, susține taxatoarea.

Între timp, la fața locului a venit poliția și un echipaj al ambulanței. Până la sosirea oamenilor legii, ușile troleibuzului au fost deschise manual de câțiva oameni din stație. Aceștia au intrat și au încercat să-i pună la pământ pe agresori. Astăzi troleibuzul a fost sigilat de către anchetatori, iar echipei noastre nu i-a fost permis sa-l filmeze. De asemenea, nici șefii celor doi angajați agresați nu a vrut să se expună asupra acestui caz. De partea cealaltă, taxatorii și șoferii de troleibuze spun că se tem pentru siguranța lor, mai ales atunci când lucrează noaptea.

Solicitat de TV8, ofițerul de presă al Poliției capitalei a declarat că oamenii legii au intentat un dosar penal. Agresorii s-au dovedit a fi doi minori, unul din raionul Cimișlia, iar altul din satul Dobrogea. Aparent, aceștia se aflau în stare de ebrietate. Pentru că sunt minori, ei vor fi cercetați la libertate. Suspecții riscă să plătească o amendă de până la 27 de mii de lei sau să facă până la 5 ani de închisoare.