Fostul lider al regiunii transnistrene Evgheni Șevciuc nu ar fi părăsit țara prin Aeroportul Chișinău. Declarația aparține ministrului de Interne care a evitat însă să spună dacă instituția pe care o conduce a reușit sau nu să-l localizeze pe cel care a condus ani de zile o regiune separatistă. Reacția oficialului vine după ce, ieri, Vladimir Voronin a declarat ca Evgheni Șevciuc ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova.

„Nu este corect. Cu atât mai mult Aeroportul Chișinău este un aeroport care are o procedură legală ca și toată frontiera noastră. Dacă era sa treacă Șevciuc, erau și probe”.

În legătură cu acest subiect, fracțiunea PLDM a cerut audierea în Parlament a șefului SIS, insă ceilalți deputați nu au susținut ideea. Mai mult, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că Evgheni Șevciuc ar fi părăsit țara.

Totodată, site-ul report.md a scris, citând surse, că fostul lider al administrației de la Tiraspol a plecat prin aeroport unde i s-a asigurat un coridor special, altul decât cel din zona VIP. Procuratura Generală a declarat, anterior, că pe numele lui Evgheni Șevciuc nu a fost intentat vreun dosar penal. Asta, în condițiile în care Constituția Republicii Moldova spune expres că uzurparea puterii de stat constituie cea mai grava crimă împotriva poporului, iar Codul Penal prevede cel puțin 10 ani de închisoare pentru comiterea unei astfel de infracțiuni.

Președintele Igor Dodon a evitat și el subiectul și a refuzat să răspundă la întrebarea reporterului TV8 dacă a fost contactat sau nu de Evgheni Șevciuc după scandalul în care s-a pomenit.

Evghenii Sevciuc, cel care a condus regiunea transnistreană timp de patru ani, s-ar fi refugiat la Chișinău după ce așa zisele actuala administrație de la Tiraspol i-au intentat dosar penal.