La Telenești a fost inaugurată o stație de epurare a apei uzate, aceasta fiind construită în cadrul unui proiect finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și cofinanțat de USAID.

Proiectul în ansamblu a vizat construcția unei stații de epurare moderne în orașul Telenești, cu o capacitate de 700 m3/zi; extinderea și reabilitarea infrastructurii de canalizare prin construcția a 18 km de rețele în satele Mihalașa, Mihalașa Nouă și Inești a aceluiași raion, precum și construcția a trei stații de pompare în orașul Telenești și satul Inești. Noua stație de epurare a apei a fost dotată cu echipamente de ultima generație, iar toate lucrările au fost efectuate la standarde europene.

Costul total al proiectului a constituit circa 1.5 milioane dolari, inclusiv cofinanțarea din partea USAID, în sumă de circa 500 mii de dolari SUA.

„Acest proiect înseamnă servicii publice locale modernizate, o viață mai bună pentru 11 mii de cetățeni și un lucru extrem de important pentru protecția mediului. Apreciez munca depusă de toată lumea în realizarea și finalizarea proiectului. Mulțumim poporului american pentru că ne-a oferit susținere în realizarea proiectului și ne ajută să ne construim viitorul acasă”, a subliniat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca.

Autoritățile locale au mulțumit partenerilor pentru susținere în realizarea cu succes a proiectului și au specificat că stația de epurare este de o importanță majoră pentru raionul Telenești.

Foto: mdrc.gov.md

Foto: mdrc.gov.md