La sediul Academiei ”Ștefan cel Mare” a MAI a fost organizată vineri, 7 iulie, festivitatea de absolvire, cu înmânarea diplomelor de licență și avansarea la primul grad profesional.

20 de specialiști în domeniu de frontieră au fost pregătiți de către Academie pentru Poliția de Frontieră. Tinerii, începând de săptămâna viitoare, se vor regăsi în una din subdiviziunile instituției, asumându-și fiecare responsabilitatea și îndemânarea în activitatea de supraveghere și control a frontierei de stat.

În mesajul de felicitare, ministrul Alexandru Jizdan a încurajat tânăra generație de polițiști, urându-le sănătate, perseverență, iar toată formarea profesională acumulată în perioada de studii să fie concentrată în beneficiul cetățeanului.

Totodată, în cadrul înmânării diplomelor de licență, șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a adresat dorința către noii colegi de a păstra demnitatea și curajul intacte, cât și prezentarea cu onoare a profesiei alese.

La finele evenimentului, absolvenţii şi-au luat rămas bun de la Drapelul de luptă şi pentru prima dată au trecut cu pas de defilare în calitate de ofițeri.

Toți doritorii de a activa în Poliția de Frontieră își pot depune dosarele pentru concursurile de admitere în Colegiul Național al Poliției de Frontieră și Academia ”Ștefan cel Mare” a MAI, la adresele indicate în rubrica „ADMITEREA 2017” de pe pagina oficială web a instituției sau le pot expedia la adresa de email: resurse.umane@border.gov.md. Pentru informații suplimentare puteți apela la numărul de telefon: (+373 22) 259-692.