Are doar 24 de ani, este din Canada și a reușit să devină prima femeie care a preluat comanda Gărzii de la Buckingham Palace, informează Agerpres.

Este vorba despre Megan Couto, care a fost responsabilă să conducă unitatea canadiană în timpul ceremoniei de schimbare a gărzii militare de la reședința reginei Elizabeth a II-a, un eveniment care atrage de fiecare dată ochii a mii de turiști curioși.

„Resimt puțin stres, dar e un stres sănătos, căci nu mă simt cuprinsă de nervozitate. Trebuie doar să mă concentrez pe a rosti comenzile potrivite”, a spus tânăra potrivit sursei menționate.

Atribuțiile gărzii regale sunt de obicei îndeplinite de trupele din Household Division, care protejează suveranul britanic și palatele regale încă din 1660. Detașamente din această unitate păzesc Palatul Buckingham de când stră-străbunica reginei Elizabeth a II-a, regina Victoria, s-a mutat în această reședință în anul 1837.

Megan Couto, a venit la palat alături de unitatea sa militară pentru a marca împlinirea a 150 de ani de la înființarea Canadei, una dintre cele 15 țări din lume care, alături de Marea Britanie, o au pe regina Elizabeth a II-a în fruntea statului.

Femeilor li s-a interzis să dețină funcții combatante în armata britanică până în iulie 2016 și, din acest motiv, înainte de Megan Couto, nicio femeie nu a deținut titlul de căpitan al Gărzii Reginei.

Foto: Firstpost

Foto: The Independent