/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Franța ar putea interzice vânzările de mașini pe benzină și motorină până în 2040

09 iulie 2017, ora 19:19

“Anunțăm sfârșitul livrărilor de mașini pe benzină și motorină până în 2040”, a afirmat Hulot, cunoscut activist ecologist.

Acesta a dat exemplul producătorului suedez de automobile Volvo care, miercuri, a anunțat că toate modelele sale lansate din 2019 vor fi electrice sau hibride.

Obiectivul Guvernului este “evident dificil”, dar Hulot a declarat că este “conștient că producătorii auto au mijloacele necesare pentru a susține și concretiza această promisiune, care, la fel ca întreaga agendă privind climatul, este parte din programul de sănătate publică”.

Oficialul francez a anunțat că proprietarii de vehicule vor primi stimulente pentru a înlocui mașinile pe motoare diesel fabricate înainte de 1997 și cele pe benzină fabricate înainte de 2021 cu automobile care poluează mai puțin.

Hulot a informat că Franța va opri producerea de energie din termocentrale pe bază de cărbune până în 2022. În prezent, 5% din centrale sunt pe bază de cărbune. De asemenea, autoritățile vor să reducă proporția energiei nucleare de la 75% în prezent, la 50% până în 2025.

Franța rămâne a treia mare piață auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei și Marii Britanii, dar înaintea Italiei și Spaniei. Cei mai mari producători auto din Franța sunt Renault și PSA Peugeot Citroen.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram